fredag 4 januari 2008

Threesome, hell yeah!

Mikael Håfström. Vilken jävla sophög. Vad har han gjort för bra filmer? Ondskan? Okej grattis han lyckades göra en okej film efter en bra bok. Men vem släppte in honom i Hollywood? Vet inte men det kan inte ha varit någon bildad människa. Den stora frågan är dock: Vem tillåter stackaren att göra filmer?? ”1408” heter hans nya anskrämliga rysare. Skrämmande? I helvete heller! Här släcker jag och mina medboende överallt, kopplar in högtalare till datorn för att få lite högre läskigt ljud, redo att bli skitskraja och vad är det vi får se? Ett apatiskt försök till en psykologisk rysare med John Cusack på syra i ett hotellrum. Fångarna på fortet var läskigare. Snälla locka tillbaka sophögen Håfström med ett kasst filmmanus eller lite tjack så att jag kan låsa in honom i ett hotellrum… med en pistol.

Som plåster på såren körde vi en riktig biodag idag med två och en halv sedda filmer. Det fina med det berlinska biosystemet är att man bara behöver betala för en film. Sedan kan man springa hej villt mellan alla salonger och hoppas på det bästa. Först såg vi till August glädje ”The golden compass”. Pratande björnar och äckliga barn bjöds det på och vi gick sura ut från salongen in i den som låg mittemot. Där såg vi sista halvtimmen på en film med bland andra Kiera Knightly. Det var en riktigt gripande halvtimme som nästan fick Stellan och August att gråta. Theo sov. Vi såg tillräckligt för att kunna rekommendera filmen varmt. Synd bara att vi inte vet vad den heter. Se den och skriv gärna namnet till oss och vad som händer under de första 2/3 av filmen.
Den sista rullen vi hann med var ”Darjeeleng Limited”. Till skillnad från de förra filmerna var denna slutsåld. Efter att ha blivit bortchasade av betalande biokunder några gånger, fanns det plötsligt inga tomma säten. Vi stod och kände oss obekväma ett tag. Till slut satte vi oss ned i den hårda gången. Det gjorde inte det minsta. En Wes Anderssonfilm med Owen Wilson, Jason Schwarzman och Adrian ”Stellans nya kärlek” Brody lindrar all stjärtverk kan jag tipsa om.

Föresten, Stellan fick kicken.
Stick

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Jungs!
Kul att läsa era seriösa försök som filmrecensenter vi mickar upp er så får ni fritt spelrum i SR. God smak att gilla såväl Darjeeling som Brodys Nase. Theo kan ju gissa hur stjärnögd hans mor var efter den näsfesten.
Nu vill jag bara veta varför stackars Stellan fick sparken?? och - vad säger facket... (obs ironi)och ... parta med omdöme ang texten här ovan...