torsdag 20 december 2007

Lev på kanten!

De sista dagarna för mig i Berlin spenderades med vår finske vän Johan. Det vart fyra mycket fysiskt krävande dagar (kvällar) med hemgång vid åtta varje morgon. Stellan och jag hann därför inte visa så mycket av vår fina stad eftersom vi sov till tre varje dag. Men va fan, Berlin är ändå som vackrast på natten med nio becks och femton jäger shots i magen. Live on the edge.
”Edga” är föresten det återkommande temat med hela Berlinvisiten. Anlända på minuten till avtalade möten, mathandlingar som slutar på CENTEN för hur mycket pengar vi har på oss och lyckas tajma sista U-bahn med en minut tillhör vardagen och vi kan inte göra annat längre än att bara rycka på axlarna och acceptera att vi är centraleuropas bästa edgare.
På U-bahn i lördags när jag och Johan var på väg till flygplatsen kom vi helt plötsligt på att ”va fan, check in stänger ju om 20min”. Det är lugnt, vi tar en taxi, de snittar alltid 200 på 30-vägar. Inte denna gång. Vi hamnade i baksätet på en väldigt grå tant som, trots att vi satt och stirrade på hastighetsmätaren och kastade besvärjelser på henne, aldrig körde snabbare än femtio på helt toma vägar. Med tre minuter kvar tills check-in skulle stänga och 43min innan planet skulle gå lutade vi oss tillbaka för att erkänna vårt nederlag. Men då är plötsligt flygplatsen där. Vi hetsar den närsynta tanten som fan sista biten, kastar pengarna på henne och sprintar in i flygplatsen. Väl där blir vi missledda till easyjet istället för ryanair av förvirrade flygplatsvärdar men lyckas ändå hitta rätt efter några dyrbara minuter tilll. Väl där, 5min sena ber vi på våra bara knän att få bli insläppta i gaten. Tjejen bakom kassan är väldigt skeptisk till oss sluddrande svettiga svenskar men går till slut med på att ta emot våra väskor. Vi pustar äntligen ut och resten av människorna i köerna omkring oss apploderar.
Once you start living on the edge you will die on the edge.
Ta gärna åt er av detta och börja edga mer! Det sätter en härlig twist på vardagen. Det kan vara allt från att gå över gatan precis när bilarna får grönt, ligg med din chefs fru, strunta i att sätta väckarklockan eller gå på krogen med din pappas legg. Ha så kul i jul.
Theo

Inga kommentarer: